01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vídeň investuje do svých tržišť miliony eur

VÍDEŇ V 16. městském okrese Ottakring bylo opět slavnostně otevřeno tržiště Brunnenmarkt. Sanace dvě stě let starého tržiště probíhala v pěti etapách od roku 2005. Do jeho opravy a modernizace bylo investováno pět milionů eur, z toho 1,9 milionu eur zaplatil městský okres. Vybudována byla moderní a...

VÍDEŇ

V 16. městském okrese Ottakring bylo opět slavnostně otevřeno tržiště Brunnenmarkt. Sanace dvě stě let starého tržiště probíhala v pěti etapách od roku 2005. Do jeho opravy a modernizace bylo investováno pět milionů eur, z toho 1,9 milionu eur zaplatil městský okres. Vybudována byla moderní a pro tržiště odpovídající infrastruktura. Podle Michaela Häupla, starosty města Vídně, má trh Brunnenmarkt jedinečné kouzlo a stal se místem setkávání. Odráží pestrost a otevřenost města. Je to jeden z nejdelších uličních trhů Evropy.

Vídeň plánuje v rámci programu Sanace a znovuoživení vídeňských tržišť poskytnout do roku 2015 investice ve výši 23 milionů eur.

Na tržišti Brunnenmarkt je celkem 160 stánků. Po trhu Naschmarkt je druhým největším trhem ve Vídni. V týdnu má otevřeno asi 40-50 trhovců, v sobotu 120 stánků.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down