01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vstřícný přístup k místním podnikatelům

NOVÁ PAKA Letošní třetí ročník celorepublikového srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který pravidelně hodnotí podmínky pro podnikání v regionech, přinesl výsledky za Královéhradecký kraj. Nejvhodnějším místem pro podnikání v kraji se v hodnocení 15 měst stala s velkým náskokem Nová Paka. Druhou...

NOVÁ PAKA

Letošní třetí ročník celorepublikového srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který pravidelně hodnotí podmínky pro podnikání v regionech, přinesl výsledky za Královéhradecký kraj. Nejvhodnějším místem pro podnikání v kraji se v hodnocení 15 měst stala s velkým náskokem Nová Paka. Druhou pozici získal Hradec Králové, třetí místo Nové Město nad Metují.

Nejlepších výsledků dosáhla Nová Paka zejména v oblastech cenových podmínek a kvality veřejné správy. Ve městě a v přilehlých obcích je k počtu obyvatel o 15 % více firem a ve srovnání s ostatními městy o více než polovinu vyšší zastoupení cizinců v místním podnikatelském prostředí. Podnikatelé jsou zde ve srovnání s ostatními městy kraje druzí nejspokojenější s prací městského úřadu. Město má nadprůměrný podíl kapitálových investic, vyrovnaný rozpočet a je druhé nejúspěšnější v čerpání evropských dotací.

»Nabízíme výhody malého města - osobní a vstřícný přístup při řešení problémů a požadavků. Dbáme na to, aby zástupci města i státní správy působili jako tým a svoji práci chápali jako službu. Chceme, aby všechna výběrová řízení byla zcela transparentní,« konstatoval po vyhlášení výsledků místostarosta Nové Paky Josef Hendrych.

Srovnávací výzkum Město pro byznys vyhlašuje týdeník Ekonom. Hodnotí se v něm 205 obcí s rozšířenou působností a 22 pražských správních obvodů. Celorepublikové pořadí bude vyhlášeno v září.

Ocenění si odnesli místostarosta Nové Paky Josef Hendrych (1. místo) a starostka Nového Města nad Metují Bronislava Malijovská (3. místo).

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down