01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kdo získal křišťálovou popelnici?

HRADEC KRÁLOVÉ V celostátní soutěži O křišťálovou popelnici za rok 2009 zvítězila obec Průhonice (2524 obyvatel) v Středočeském kraji, na druhé příčce se umístila obec Zruč-Senec (2856 obyvatel) v Plzeňském kraji a na třetím místě je město Řevnice (3041 obyvatel) v Středočeském kraji. Vítězná obec...

HRADEC KRÁLOVÉ

V celostátní soutěži O křišťálovou popelnici za rok 2009 zvítězila obec Průhonice (2524 obyvatel) v Středočeském kraji, na druhé příčce se umístila obec Zruč-Senec (2856 obyvatel) v Plzeňském kraji a na třetím místě je město Řevnice (3041 obyvatel) v Středočeském kraji. Vítězná obec získala odměnu 150 tisíc korun a její jméno je vyryto na putovní Křišťálovou popelnici, druhá obdržela 100 tisíc korun a třetí si odnesla 70 tisíc korun. Výsledky byly vyhlášeny na červnové konferenci Odpady a obce, kterou uspořádala v Hradci Králové společnost EKO-KOM.

V soutěži jsou obce posuzovány podle dosažených výsledků a míry aktivity v oblasti nakládání s komunálním odpadem, především v tříděném sběru využitelných složek odpadů. Do hodnoticích kritérií spadá i komplexnost hospodaření se všemi komunálními odpady a také informování občanů o způsobech nakládání s jednotlivými druhy odpadů a výsledcích odpadového hospodářství obce.

Soutěže se zúčastňují automaticky všechny obce, které se zapojily do systému EKO-KOM. K vyhodnocení byly použity údaje za rok 2009, kdy bylo do systému zapojeno 5861 obcí (asi 10,4 mil. obyvatel, tj. 98 % populace).

V minulém ročníku soutěže si ocenění po vítězném Českém Brodu odnesl Jeseník, který skončil na druhém místě, a třetí příčku obsadilo Nové Město na Moravě.

Na snímku jsou (zprava): Ing. Zbyněk Kozel a RNDr. Martina Vrbová z EKO-KOM, Průhonice zastupovali starostka PhDr. Hana Borovičková, Jan Šedivý z Technických služeb a tajemnice Ing. Jitka Havlíčková, Kateřina Půlpánová, manažerka EKO-KOM pro Středočeský kraj.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down