01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Letňany mají svůj lesopark

PRAHA 18 V rámci zalesňování nových ploch v hl. městě Praze vzniklo další místo k odpočinku v přírodě - v Městské části Praha 18. Letňanský lesopark se rozkládá na ploše 36,29 ha, z toho je téměř 9 ha nově založeného lesa, 11 ha stávající zeleň a 15,5 ha louky s výsadbou 134 soliterních stromů. Při...

PRAHA 18

V rámci zalesňování nových ploch v hl. městě Praze vzniklo další místo k odpočinku v přírodě - v Městské části Praha 18. Letňanský lesopark se rozkládá na ploše 36,29 ha, z toho je téměř 9 ha nově založeného lesa, 11 ha stávající zeleň a 15,5 ha louky s výsadbou 134 soliterních stromů. Při výstavbě asfaltových cest bylo pamatováno nejen na pěší, ale i na bruslaře a běžce. Návštěvníci mají také možnost odpočinout si na lavičkách nebo si uspořádat piknik na některé z travnatých ploch areálu. Pro ty, kteří přijedou autem, je k dispozici parkoviště. Hlavní město investovalo do úpravy ploch a následného lesoparku 16,5 milionu korun.

Při příležitosti otevření lesoparku v pražských Letňanech se uskutečnil běžecký závod, kterého se zúčastnili studenti ze 13 středních škol, zejména z Prahy 9 a spádových oblastí.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down