01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Unikátní přírůstek v příhraniční turistice

KDYNĚ Na místě bývalé čistírny odpadních vod, na okraji města uprostřed zeleně, je nové Centrum vodní zábavy s 25metrovým plaveckým bazénem se třemi dráhami. Doplňují je dva dětské bazénky, tobogán, wellness centrum a další atrakce. Voda v bazénu se čistí ekologicky - dezinfekcí vyráběnou...

KDYNĚ

Na místě bývalé čistírny odpadních vod, na okraji města uprostřed zeleně, je nové Centrum vodní zábavy s 25metrovým plaveckým bazénem se třemi dráhami. Doplňují je dva dětské bazénky, tobogán, wellness centrum a další atrakce.

Voda v bazénu se čistí ekologicky - dezinfekcí vyráběnou elektronickou aktivací kuchyňské soli, která zamezuje výskytu alergií kůže nebo očí. Centrum je napojeno na městský vrt pitné vody a teplárnu, kde má město hlavní rozhodovací slovo. Na střeše je umístěno 30 solárních kolektorů.

Životnost bazénu díky použitým technologiím vychází na 30 let bez nutnosti větších zásahů a vynaložení většího objemu prostředků na obnovu.

Pětitisícová Kdyně na akvapark za 130 milionů korun získala více než 95 % prostředků z Regionálního operačního programu Severozápad, kde jednou z podmínek bylo, že jeho provoz nebude ziskový.

»To nám umožnilo stanovit dvouhodinové vstupné 80 Kč pro dospělého, resp. 50 Kč pro děti od šesti let, důchodce a studenty. Kvůli blízkosti Německa víme od starostů tamních obcí v dosahu 50 kilometrů víme, že jejich bazény rekonstrukce teprve čeká, a již teď sondují možnosti využití našeho centra,« vysvětlil starosta Kdyně Jan Löffelmann.

Zhotovitelská firma Syner chce přihlásit Centrum vodní zábavy do soutěže Stavba roku.

FOTO: POČÍTAČOVÁ VIZUALIZACE

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down