01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Město pro byznys: První krajští vítězové už známi

Celorepublikový srovnávací výzkum Město pro byznys, který hodnotí podmínky pro podnikání v regionech, přinesl v polovině dubna jako první výsledky za Moravskoslezský kraj. Z 22 hodnocených měst a obcí tam nabízí nejlepší podnikatelské podmínky Opava. V padesátce sledovaných kritérií obdržela...

Celorepublikový srovnávací výzkum Město pro byznys, který hodnotí podmínky pro podnikání v regionech, přinesl v polovině dubna jako první výsledky za Moravskoslezský kraj. Z 22 hodnocených měst a obcí tam nabízí nejlepší podnikatelské podmínky Opava. V padesátce sledovaných kritérií obdržela nejlepší hodnocení zejména co do kvality lokality, která zahrnuje například úroveň kriminality či znečištění ovzduší, dále pak za vstřícnost veřejné správy a také schopností získávat dotace z Evropské unie. Druhou pozici obsadilo město Odry, a to hlavně díky nízkým cenám bytů, stavebních pozemků a nízké dani z nemovitostí. Třetí příčku v kraji získalo město Bílovec, které dosáhlo nejlepších hodnot na základě průzkumu mezi samotnými podnikateli. Ti v Bílovci nejvíce oceňují kvalitu lokality pro podnikání a nejnižší ceny.

Vyhlašovatelem srovnávacího výzkumu je týdeník Ekonom. Celorepublikové pořadí 205 obcí s rozšířenou působností a 22 pražských správních obvodů bude oznámeno letos v září. V uplynulém roce se celkovým vítězem stalo město Klatovy.

Ze slavnostního vyhlašování výsledků v Moravskoslezském kraji - zleva: starosta Oder Pavel Matůšů, vedoucí odboru rozvoje města a strategického plánování opavského magistrátu Petr Šnejdar a starostka Bílovce Sylva Kováčiková.

FOTO: PETR MLČOCH

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down