01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ve Velké Hleďsebi vyroste Nový Klimentov

VELKÁ HLEĎSEBE Obec na Chebsku již od roku 2006 uskutečňuje revitalizaci bývalých vojenských kasáren v Klimentově. Na základě projektu Opravdu Nový Klimentov tam vznikne nová moderní část obce, jež slibuje kvalitní, příjemné a zdravé prostředí pro své obyvatele. Současně se připravuje výstavba...

VELKÁ HLEĎSEBE

Obec na Chebsku již od roku 2006 uskutečňuje revitalizaci bývalých vojenských kasáren v Klimentově. Na základě projektu Opravdu Nový Klimentov tam vznikne nová moderní část obce, jež slibuje kvalitní, příjemné a zdravé prostředí pro své obyvatele. Současně se připravuje výstavba vědeckotechnického Technoparku Klimentov, který přemění obec ve významné centrum výzkumu, vývoje a inovativního podnikání v Karlovarském kraji. »Převodem majetku bývalých kasáren byla naše obec postavena před náročný úkol poradit si s rozsáhlým areálem, jehož revitalizace bude vyžadovat značné úsilí a nemalé prostředky. V průběhu několika let intenzivních příprav vznikaly kvalitní podklady, které v nejbližší době umožní začít výstavbu vědeckotechnického parku a nastartovat přerod starých kasáren na novou část obce,« konstatoval starosta RNDr. Jiří Bytel.

Technopark Klimentov, jehož výstavba potrvá od poloviny letošního roku do června 2012, má přivést do lokality perspektivní ekonomické činnosti, které zvýší poptávku po navazujících službách a bydlení, a tím posílí atraktivitu zbytku území pro soukromé investice.

»Bez nich je celková revitalizace bývalých kasáren nereálná. Náklady na výstavbu první etapy technoparku dosáhnou 423 milionů korun. Pracovní tým společnosti Klimentovská, a. s., jejímž jediným vlastníkem je naše obec, podal žádost o dotaci z Operačního programu Podnikání a inovace, programu Prosperita, v celkové výši 300 milionů korun,« uvedl starosta obce RNDr. Jiří Bytel.

Hodnota Technoparku Klimentov po vybudování první etapy se odhaduje na 600 mil. Kč a po uskutečnění druhé etapy (investice 250 mil. Kč) by měla přesáhnout 900 mil. Kč.

FOTO: POČÍTAČOVÁ VIZUALIZACE

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down