01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nadace hledá PARK

Prvního března vyhlásila nadace PROMĚNY v rámci programu PARKY grantovou výzvu 2010. O výjimečný grant na výstavbu či rekonstrukci veřejného městského parku mohou žádat města a obce o velikosti od 8 tisíc obyvatel. Uzávěrka žádostí je 31. května, výběr vítězného projektu se předpokládá do konce...

Prvního března vyhlásila nadace PROMĚNY v rámci programu PARKY grantovou výzvu 2010. O výjimečný grant na výstavbu či rekonstrukci veřejného městského parku mohou žádat města a obce o velikosti od 8 tisíc obyvatel. Uzávěrka žádostí je 31. května, výběr vítězného projektu se předpokládá do konce letošního roku. Nadace poskytne vítězi grantového řízení příspěvek ve výši až 25 milionů korun. »Součástí nadační podpory je dlouhodobá odborná a komunikační pomoc, akce se zapojením veřejnosti nebo iniciování originálního informačního systému pro nový park,« vysvětluje ředitelka nadace Gabriela Navrátilová.

Na grantové řízení, které skončí v listopadu, naváže architektonická soutěž na návrh proměny vybraného parkového prostoru. Organizace soutěže a prostředky na ocenění prvních tří návrhů jsou také součástí nadační podpory. Otevření nového parku veřejnosti se předpokládá na konci roku 2013. Více informací pro žadatele o grant a přehled výsledků programu jsou na www.nadace-promeny.cz.

Díky projektu podpořenému nadací PROMĚNY mají v Kamenickém Šenově dva nové parky. Dvořáčkův park využívají k častým setkáním, třeba u turnajů v pétanque, také místní senioři.

FOTO: ARCHIV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down