01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zapojte se do celostátní soutěže Cesty městy

Nadace Partnerství vyhlásila 16. února devátý ročník celostátní soutěže Cesty městy zaměřené na zklidňování dopravy.

Cílem soutěže je nejen upozornit na problémy spojené s dopravou v našich sídlech, ale také zviditelnit a odměnit zdařilá a osvědčená řešení vedoucí k jejich zmírnění. Kvalitní dopravní projekty realizované v České republice se tak mohou stát vítanou inspirací pro ostatní města a obce.

PODMÍNKY SOUTĚŽE

Do soutěže je možné přihlásit dopravní řešení zaměřená na zvyšování bezpečnosti provozu, zkvalitňování veřejného prostoru a optimální uspořádání automobilové, cyklistické, pěší a veřejné dopravy. Podmínkou účasti je jejich uvedení do provozu během posledních pěti let (v období od 1. ledna 2005 do 31. května 2010) a jejich příznivý vliv na životní prostředí v okolí. Nominovat své projekty mohou nejen města, jak napovídá název soutěže, ale také obce, sdružení obcí, mikroregiony nebo městské obvody a části. Uzávěrka příjmu přihlášek je 31. května tohoto roku. Mezi nejúspěšnější sídla rozdělí letos Nadace Partnerství rekordních 400 tisíc korun a dále zvláštní věcné ceny za více než 100 tisíc korun. Více informací o soutěži, podmínkách účasti i způsobu hodnocení soutěžních projektů naleznete na internetových stránkách soutěže www.nadacepartnerstvi.cz/cestymesty.

VYHLÁŠENÍ V LITOMYŠLI

Vyhlášení výsledků devátého ročníku se má uskutečnit během Evropského týdne mobility letos v září v Litomyšli, která se s komplexem dvou okružních křižovatek stala jedním z loňských vítězů. Generálním partnerem soutěže Cesty městy je čtvrtým rokem Škoda Auto, záštitu opět poskytlo Ministerstvo dopravy ČR prostřednictvím oddělení BESIP. Dalšími partnery soutěže jsou Národní síť Zdravých měst ČR, Svaz měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv ČR a společnost 3M Česko. Hlavním mediálním partnerem je Moderní obec.

JIŽ 46 OCENĚNÝCH PROJEKTŮ

Na výše uvedené internetové adrese nadace provozuje ojedinělou databázi projektů zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR. Soutěž Cesty městy je ve střední Evropě unikátní svým zaměřením, rozsahem a tradicí. Odborná porota v ní od roku 2002 hodnotila již celkem 167 dopravních projektů a 46 z nich ocenila. Za celou osmiletou historii soutěže v ní Nadace Partnerství udělila finanční odměny v hodnotě více než 2,3 milionu korun.

RADEK PATRNÝ
Nadace Partnerství

S JAKÝMI PROJEKTY MĚSTA A OBCE SOUTĚŽÍ?

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down