01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pod dohledem kamer

ŠLAPANICE Městská policie Šlapanice zahájila v polovině ledna provoz kamerového dohlížecího systému na území města. Projekt začal vznikat již v roce 2008. Jeho celková cena je 1,4 milionu korun, z toho 1,1 milionu je dotace z Ministerstva vnitra a 300 tisíc korun poskytlo město Šlapanice. Celkem...

ŠLAPANICE

Městská policie Šlapanice zahájila v polovině ledna provoz kamerového dohlížecího systému na území města. Projekt začal vznikat již v roce 2008. Jeho celková cena je 1,4 milionu korun, z toho 1,1 milionu je dotace z Ministerstva vnitra a 300 tisíc korun poskytlo město Šlapanice. Celkem bylo nainstalováno 8 otočných kamer s nočním viděním a optickým zoomem. Zaměřují se zejména na místa, kde k vandalismu docházelo nejčastěji (například městský park), ale zároveň pokrývají celé město tak, že Šlapanicemi by nemělo projet auto, které by nezachytily. Pro strážníky má velký význam fakt, že kamery jsou schopné až 54násobného zvětšení, což jim umožňuje vidět detaily pohybujících se osob. Strážníci, kteří budou záznam sledovat, se budou řídit zákonem č. 553/91 Sb., o obecní policii, § 24b a předpisy o ochraně osobních údajů. Kamerový systém je k dispozici i státní policii a je kompatibilní s kamerovým systémem v Brně. V současné době je propojení vzdušným vedením, v budoucnu se přesune do země.

/ge/

O monitory pro sledování záznamu kamer se zajímali (zleva) poslanec Mgr. David Šeich a starosta města Šlapanice Ing. arch. Jaroslav Klaška.

FOTO: archiv

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down