01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové semafory s LED světly

Zákaz další výroby klasických stowattových a výkonnějších žárovek se netýká pouze domácností. Zatím se sice nevztahuje na žárovky pro komerční využití, ale i tato výjimka bude mít omezenou platnost. Výměna bude nutná také u semaforů, v nichž žárovky postupně nahradí LED světla. V tomto případě je...

Zákaz další výroby klasických stowattových a výkonnějších žárovek se netýká pouze domácností. Zatím se sice nevztahuje na žárovky pro komerční využití, ale i tato výjimka bude mít omezenou platnost.

Výměna bude nutná také u semaforů, v nichž žárovky postupně nahradí LED světla. V tomto případě je třeba vyměnit celou vložku a u některých typů kompletní návěstidlo. U starších křižovatek se budou muset upravit či vyměnit i řadiče. Instalace LED semaforů může však být pro některou obec finančně náročná. »Připravili jsme proto projekt spolufinancování prostřednictvím odložených splátek,« uvedl obchodní ředitel pro silniční telematiku Ing. Vladimír Ketner ze společnosti AŽD Praha, která klasické semafory už několik let nahrazuje LED technologií.

/ge/ 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down