01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nezvaní hosté

To je název publikace, která představuje neonacistické aktivity v celé jejich šíři. Nabízí stručný historický přehled vývoje krajní pravice po roce 1989, popisuje dobré a špatné praxe při řešení nenávistných akcí, poskytuje stručný právní podklad. Informuje o všech důležitých předpisech. Zvláštní...

To je název publikace, která představuje neonacistické aktivity v celé jejich šíři. Nabízí stručný historický přehled vývoje krajní pravice po roce 1989, popisuje dobré a špatné praxe při řešení nenávistných akcí, poskytuje stručný právní podklad. Informuje o všech důležitých předpisech. Zvláštní kapitola zahrnuje nástin trestné činnosti, kterou v souvislosti s veřejnými shromážděními páchají neonacist. Samostatná část se věnuje způsobům, jimiž se neonacisté snaží překrucovat historická fakta, aby mohli legitimizovat svoji činnost. Publikace také prezentuje možnosti vzájemné spolupráce obcí s Policií ČR. Poslední oddíl přináší mediální obraz neonacistických akcí.

Příručku financoval Úřad vlády České republiky a v rámci Kampaně pro rasismu 2009 ji připravily organizace Člověk v tísni, Tolerance a občanská společnost, In IUSTITIA, Romea a Česko-německý fond budoucnosti.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down