01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Užitečná publikace

Nakladatelství Sagit vydalo další publikaci Cenové předpisy, Nájemné z bytů - ÚZ č. 759, a to podle stavu k 23. 11. 2009. V kapitole věnované cenám je zákon o cenách, zákon o působnosti orgánů České republiky v oblasti cen, vyhláška o nájemném z bytů a výměr Ministerstva financí, kterým se vydává...

Nakladatelství Sagit vydalo další publikaci Cenové předpisy, Nájemné z bytů - ÚZ č. 759, a to podle stavu k 23. 11. 2009. V kapitole věnované cenám je zákon o cenách, zákon o působnosti orgánů České republiky v oblasti cen, vyhláška o nájemném z bytů a výměr Ministerstva financí, kterým se vydává seznam zboží (služeb) s regulovanými cenami. V novelizovaném zákoně o cenách se cestovním kancelářím ukládá povinnost uvádět konečné ceny zájezdů; nově se definují některé pojmy, například nepřiměřený majetkový prospěch, obvyklá cena, přiměřený zisk. Novým způsobem je řešena celá oblast porušení cenových předpisů, kdy je definována úplná škála případů, kdy se prodávající nebo kupující může dopustit deliktu proti cenovým předpisům. Druhá kapitola obsahuje zákon o jednostranném zvyšování nájemného z bytu a sdělení o roztřídění obcí do velikostních kategorií podle počtu obyvatel pro rok 2009 a 2010; dále zahrnuje ustanovení občanského zákoníku týkající se nájemní smlouvy a nájmu bytu.

Více informací najdete na www.ceny.sagit.cz.

Publikaci v rozsahu 80 stran za 57 Kč (včetně DPH) si můžete písemně objednat na adrese ECONOMIA, a. s., VTÚ Dobrovského 25, 170 55 Praha 7, e-mail: dagmar.suchmova@economia.cz, nebo na adrese http://knihy.ihned.cz, kde vám zařídí její zaslání na dobírku z nakladatelství SAGIT. Informace poskytnou na tel.: 596 785 999. Členové ECONOMIA Benefitklubu, kteří u publikace uvedou na objednávce číslo své klubové karty a kód knihy, obdrží 30% slevu.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down