01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Miliardová podpora cyklistům

Cykloturistika získává dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), regionálních operačních programů (ROP), Integrovaného operačního programu (IOP) a programů a operačních programů přes-hraniční spolupráce. »Ministerstvo pro místní rozvoj opět plánuje podpořit systém značení cyklotras....

Cykloturistika získává dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), regionálních operačních programů (ROP), Integrovaného operačního programu (IOP) a programů a operačních programů přes-hraniční spolupráce. »Ministerstvo pro místní rozvoj opět plánuje podpořit systém značení cyklotras. Spolupracujeme při tom s Klubem českých turistů, který od roku 2007 od nás dostává 7,7 milionu korun ročně,« uvedl ministr Rostislav Vondruška.

Regionální operační programy budou mít k dispozici dvě miliardy korun, z nichž lze spolufinancovat nejen výstavbu a rekonstrukci cyklistických stezek, ale také místních komunikací, lesních a polních cest, vhodných pro cyklistickou dopravu. Ze SFDI je na cyklostezky vyčleněno 180 milionů korun. Žádat dotace lze na propagaci cykloturistiky z IOP, prioritní osy 4a, 4b v aktivitě d) Prezentace a propagace kulturního a přírodního bohatství, kulturního průmyslu a služeb s využitím pro cestovní ruch na národní úrovni. Rozvoj cyklistických tras a stezek podél příhraničních oblastí podporují operační programy přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down