01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

TOP projekty

Regionální rada Jihovýchod zahájila tradici každoročního vyhlašování soutěže TOP realizovaných projektů Regionálního operačního programu (ROP) Jihovýchod. Pro letošní 1. ročník vybrala z třiceti již dokončených projektů deset nominací tak, aby navržené projekty zastoupily celé spektrum oblastí...

Regionální rada Jihovýchod zahájila tradici každoročního vyhlašování soutěže TOP realizovaných projektů Regionálního operačního programu (ROP) Jihovýchod. Pro letošní 1. ročník vybrala z třiceti již dokončených projektů deset nominací tak, aby navržené projekty zastoupily celé spektrum oblastí podporovaných dotacemi - dopravu, cestovní ruch a rozvoj měst a obcí.

Nejzajímavější projekt ROP Jihovýchod 2009 byl vyhlášen 19. listopadu v závěru výroční konference Regionální rady Jihovýchod nazvané Dialog nad projektem. Stal se jím projekt Villa Martha - Domov důstojného stáří. Jeho realizátor, občanské sdružení Betánie - křesťanská pomoc, získal poukaz pro dvě osoby na třídenní zahraniční studijní cestu do země EU, která má delší zkušenosti s čerpáním evropských dotací.

Přibližně 300 účastníků konference se s nominovanými projekty seznámilo zhlédnutím videospotů a poté označilo na hlasovacím lístku projekt, kterému dalo svůj hlas. Vítězný projekt obdržel 61 hlasů z 225 odevzdaných hlasovacích lístků.

Villa Martha - Domov důstojného stáří, vytvořený v Hrušovanech u Brna v okrese Brno-venkov z bývalé fary Církve československé husitské, je bezbariérovým zařízením se zvláštním režimem a službami pro osoby se sníženou soběstačností a specifickými potřebami způsobenými chronickým duševním onemocněním (Alzheimerova nemoc a ostatní typy stařeckých demencí). Domov zajišťuje těmto lidem kvalitní zdravotní a sociální péči a usiluje o snížení jejich sociální izolace.

»Radost z dokončeného projektu nám začala otevřením domova,« řekla při předávání ocenění ředitelka Betánie Jitka Bednářová. »Po domově v Brně-Maloměřicích je to již naše druhé zařízení. Nyní začínáme připravovat třetí projekt v Lelekovicích u Brna. Nebude nám vadit, když budeme opět nejlepší,« doplnila Jitka Bednářová.

Videospoty TOP realizovaných projektů ROP Jihovýchod budou k vidění na webových stránkách www.jihovychod.cz.

/ev/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down