01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Agentura vybere další obce

Agentura pro sociální začleňování přizve ke spolupráci dalších 10 obcí, měst či mikroregionů. V těchto dnech oslovuje radnice dopisem a dotazníkem. Vyhodnocení se uskuteční v lednu 2010 a desítka vybraných obcí zahájí spolupráci s agenturou od března či dubna příštího roku. Počet obcí, kterým...

Agentura pro sociální začleňování přizve ke spolupráci dalších 10 obcí, měst či mikroregionů. V těchto dnech oslovuje radnice dopisem a dotazníkem. Vyhodnocení se uskuteční v lednu 2010 a desítka vybraných obcí zahájí spolupráci s agenturou od března či dubna příštího roku. Počet obcí, kterým pomáhá při plánování a zajištění opatření na podporu sociálního začleňování obyvatel vyloučených lokalit, především Romům, se tak rozšíří na 24. V každé z nich vznikne tzv. lokální partnerství, kterého se účastní vedení obce, pracovníci úřadů, škol, neziskových organizací, policie i zaměstnavatelů. Připraví místní integrační plán, který poté společně uskutečňují.

Agentura pomáhá partnerům také čerpat finanční prostředky ze strukturálních fondů EU. Díky úzké spolupráci s ministerstvem práce a sociálních věcí jsou samosprávy zařazeny na seznam obcí, které budou moci předkládat individuální projekty na zajištění služeb nebo na výstavbu zázemí pro poskytování služeb.

/jo/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down