01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Projekty OPŽP pohledem z letadla

Rozšíření sběrného dvora v Chropyni, Obnova historických alejí a rondelů v barokní zahradě v Miloticích, Zateplení školky v Humpolci, Rekultivace skládky v Příložanech, Realizace opatření na Brněnské údolní nádrži - to jsou názvy jen některých z 10 úspěšně uskutečněných projektů spolufinancovaných...

Rozšíření sběrného dvora v Chropyni, Obnova historických alejí a rondelů v barokní zahradě v Miloticích, Zateplení školky v Humpolci, Rekultivace skládky v Příložanech, Realizace opatření na Brněnské údolní nádrži - to jsou názvy jen některých z 10 úspěšně uskutečněných projektů spolufinancovaných v rámci Operačního programu Životní prostředí (OPŽP), které mohli novináři zhlédnout pohledem z malého letadla Cessna. Dvoudenní prohlídku pro ně připravil Státní fond životního prostředí (SFŽP). "Od září 2007 bylo schváleno celkem 2466 projektů a výše podpory z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj přesáhla 42,7 miliardy korun. Největší částku - 25,7 miliardy korun získalo 308 projektů na zlepšení vodohospodářské infrastruktury, zejména na výstavbu a rekonstrukci čistíren odpadních vod a kanalizaci," uvedla tisková mluvčí SFŽP Lenka Brandtová. Na výstavbu a rekonstrukci zdrojů tepla a úspor energie v mateřských a základních škol a ostatních veřejných budovách putovalo dalších více než 5,5 miliardy korun. Největší počet uskutečněných projektů - 1068 - spadá do oblasti zlepšování stavu přírody a krajiny a dosud největší objem finančních prostředků - šest miliard korun - získají žadatelé a jejich projekty ve Středočeském kraji.

Seznam všech schválených projektů je dostupný na www.opzp.cz. S některými vás blíže seznámíme v příštích číslech.

/ev/

 

 

 

 

 

 

Obec Cep (185 obyvatel) v Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko postavila kořenovou čistírnu pro vyčištění odpadních vod pro 300 ekvivalentních obyvatel (na snímku) a dostavěla část kanalizace za přispění evropské dotace. Starosta Cepu Jan Vobejda předpokládá, že se na čistírnu připojí všechny domácnosti v obci.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down