01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jak chodit do školy bezpečně

Mladá Boleslav Zástupci společnosti Škoda Auto, města Mladá Boleslav a Národní sítě Zdravých měst ČR podepsali v srpnu dohodu o spolupráci na projektu Bezpečná cesta dětí do školy. Na jeho přípravách se podílelo Zdravé město Mladá Boleslav společně s Nadací Partnerství. Základem projektu je práce s...

Mladá Boleslav

Zástupci společnosti Škoda Auto, města Mladá Boleslav a Národní sítě Zdravých měst ČR podepsali v srpnu dohodu o spolupráci na projektu Bezpečná cesta dětí do školy. Na jeho přípravách se podílelo Zdravé město Mladá Boleslav společně s Nadací Partnerství. Základem projektu je práce s dětmi. "Již v loňskem roce dostaly za domácí úkol zpracovat spolu s rodiči podněty pro nejbezpečnější cestu do škol. Následovala spolupráce s koordinátory na jednotlivých školách. Tyto výstupy jsou podkladem pro další zpracování projektu odborníky," uvedl Jan Smutný, náměstek primátora.

A jak celý proces probíhal na jednotlivých školách? Nejdříve děti doma zakreslily do mapek cesty, kudy chodí do školy, a vyznačily místa, která jim připadají nebezpečná nebo problematická. Práce a diskuse pokračovaly v jednotlivých třídách. Každá vytvořila souhrnnou třídní mapu a poté vznikla celková školní mapa, která zahrnuje nejčastější směry tras dětí do školy, opakující se problémy a nebezpečná místa včetně návrhů změn. Podklady pak dostali dopravní odborníci, kteří vše vyhodnotí a vypracují dopravní studii i s navrhovanými řešeními konkrétních problematických míst. Studie slouží vedení města pro jeho rozhodnutí o podpoře navržených opatření. Ve vytipovaných lokalitách to mohou být například omezení rychlosti, vybudování retardérů či ostrůvků na přechodech u školy apod.

/ev/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down