01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Elektrošrot rychle mizí

Obcím, které byly letos zasaženy ničivými přívalovými povodněmi, společnosti ELEKTROWIN a ASEKOL nabídly operativní odvoz poškozených elektro- spotřebičů a elektrozařízení. To vše na vlastní náklady obou těchto kolektivních systémů zpětného odběru, přičemž za každý velký odevzdaný elektrospotřebič...

Obcím, které byly letos zasaženy ničivými přívalovými povodněmi, společnosti ELEKTROWIN a ASEKOL nabídly operativní odvoz poškozených elektro- spotřebičů a elektrozařízení. To vše na vlastní náklady obou těchto kolektivních systémů zpětného odběru, přičemž za každý velký odevzdaný elektrospotřebič vyplácely postižené obci 100 Kč. Mimořádné svozy elektrošrotu a jeho ekologickou recyklaci si mohla objednat i sídla, která se společnostmi ELEKTROWIN či ASEKOL nemají uzavřenu žádnou smlouvu o zpětném odběru.

"Podle zákona o odpadech je třeba tento typ odpadu odvážet na místa k tomu určená. Zejména v malých obcích však hrozilo, že nefunkční lednice, mrazáky, sporáky, pračky, poškozené počítače, radiopřijímače či televizory a další skončí na černých skládkách," vysvětluje generální ředitel společnosti ELEKTROWIN Ing. Roman Tvrzník. "Považujeme za samozřejmé, že v této nelehké době nabízíme obcím, které se musí vypořádat s těžkými následky přívalových povodní, pomoc při likvidaci elektroodpadu," dodává Mgr. Jan Vrba, jednatel společnosti ASEKOL.

Pomoc obou kolektivních systémů zpětnéhol odběru už ocenil i hejtman Moravsko-slezského kraje Ing. Jaroslav Palas. Podle jeho slov včasnost a administrativní jednoduchost této pomoci je za složité situace v postižených obcích dvojnásob vítána.

/sk/

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down