01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pomoc s logem Renault

Jen několik hodin poté, kdy ve středu 24. června ničivá přívalová povodeň tvrdě zasáhla obce na Novojičínsku, nabídla společnost Renault Trucks obcím v regionu okamžitou pomoc v podobě bezplatného poskytnutí odpovídající techniky. Těžká stavební vozidla Renault Kerax, řízená dobrovolníky z řad...

Jen několik hodin poté, kdy ve středu 24. června ničivá přívalová povodeň tvrdě zasáhla obce na Novojičínsku, nabídla společnost Renault Trucks obcím v regionu okamžitou pomoc v podobě bezplatného poskytnutí odpovídající techniky. Těžká stavební vozidla Renault Kerax, řízená dobrovolníky z řad zaměstnanců Renault Trucks ČR a RS Trucks (autorizovaného koncesionáře pro region střední a severní Moravy), pomáhala s likvidací následků povodně v postižených obcích.

Jejich starostové uvítali nabídnutou pomoc zejména při obnově pozemních komunikací a likvidaci škod, které přívalová povodeň po sobě zanechala. První čtyři sklápěče Renault Kerax v provedení 6x6 a 8x4 s výkonem 450 koní dorazily na místo už v sobotu 27. června ráno a jen za první dva dny nasazení v obcích Bludovice, Životice, Šenov, Kunín, Hodslavice a Žilina u Nového Jičína odvezly více než sto tun naplavenin a materiálu ze zničených vozovek a budov. Následně se k nim připojily další dva automobily s logem Renault na kapotě.

Práci šestice těžkých vozidel, které v oblasti zasažené mohutnou přívalovou vlnou doplňovaly techniku hasičů, armády, místních firem a správy obcí, komplikoval vytrvalý déšť, vysoká vlhkost vzduchu i poničené silnice a narušené mostky. Obětavost dobrovolných řidičů v kombinaci s technickými parametry nasazených vozidel si však poradila i s těmito nástrahami přírody.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down