01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sídliště na přání

Karviná Sídliště Ráj a Hranice se dočkají regenerace doslova na přání. Projektanti do plánů zahrnuli výsledky dvou anket, v nichž obyvatelé odpovídali na dotazy, co se jim líbí a nelíbí v místě jejich bydliště. Své názory mohli ještě doplnit na dvou veřejných projednáváních. Smyslem projektů...

Karviná

Sídliště Ráj a Hranice se dočkají regenerace doslova na přání. Projektanti do plánů zahrnuli výsledky dvou anket, v nichž obyvatelé odpovídali na dotazy, co se jim líbí a nelíbí v místě jejich bydliště. Své názory mohli ještě doplnit na dvou veřejných projednáváních.

Smyslem projektů regenerace sídlišť je zkvalitnit prostředí pro bydlení i odpočinek. Zahrnují novou zeleň, uliční prostory, sportoviště a hřiště, plochy pro denní relaxaci, dopravní řešení. "Domy už opravovat nemůžeme, byty už většinou budou v rukou nájemníků, ale chceme vylepšit prostředí, kde lidé bydlí. Překvapil nás rozdíl v názorech obyvatel obou sídlišť. Na sídlišti Ráj nejsou příliš spokojeni, ale stěhovat se většinou nehodlají, naopak více než 80 % lidí se cítí být opravdu doma na sídlišti v Hranicích a je tam s bydlením spokojeno. Co je ale společné: Pochvalují si městskou dopravu, ale stěžují si na nedostatek parkovacích míst, zeleně, laviček a na to, že tam chybí přirozené centrum - náměstí. Také je na sídlištích podle občanů málo kaváren, opraven, čistíren a jiných služeb. Lidi trápí nadbytek heren všeho druhu a s tím související kriminalita. Jsou to neduhy jako všude jinde na sídlištích," konstatoval primátor města Tomáš Hanzel.

/jo/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down