01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Festivaly otevřených sklepů

Od letošního roku bude mít každá sezóna vinařské turistiky na jižní Moravě svůj vrchol - Festival otevřených sklepů. První se uskuteční 21.-22. března v regionu Modré hory ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Zapojí se do něj 5 obcí (Bořetice, Kobylí, Němčičky, Velké Pavlovice, Vrbice) a 44...

Od letošního roku bude mít každá sezóna vinařské turistiky na jižní Moravě svůj vrchol - Festival otevřených sklepů. První se uskuteční 21.-22. března v regionu Modré hory ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Zapojí se do něj 5 obcí (Bořetice, Kobylí, Němčičky, Velké Pavlovice, Vrbice) a 44 vinařů. Obecně prospěšná společnost Partnerství, která již deset let rozvíjí projekt Moravské vinařské stezky, si vybrala Modré hory pro velkou zkušenost, kterou obce a místní vinaři s vinařskou turistikou mají. Další Festivaly otevřených sklepů budou probíhat v jiných moravských oblastech v červnu, září a listopadu.

Hledání špičkových zařízení vinařské turistiky usnadní turistům na jižní Moravě smaltovaná tabulka s logem "Vína z Moravy - Certifikace vinařské turistiky". Záměrem certifikace, která se uskutečňuje od roku 2008, je zvýšit kvalitu služeb vinařské turistiky a dosáhnout tak úrovně srovnatelné s nabídkou v sousedních evropských regionech.

Prní certifikaty Národního vinařského centra a společností Partnerství převzali vinaři na lednovém veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně.

/kž/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down