01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V dubnu opět na URBIS INVEST

Letošní mezinárodní veletrh URBIS INVEST, který se uskuteční 21. - 25. dubna v Brně, chystá pro města a obce zajímavý projekt Památky na prodej. Na informačních panelech a v katalogu investičních příležitostí bude prezentována nabídka historických objektů určených k prodeji a dalšímu využití....

Letošní mezinárodní veletrh URBIS INVEST, který se uskuteční 21. - 25. dubna v Brně, chystá pro města a obce zajímavý projekt Památky na prodej. Na informačních panelech a v katalogu investičních příležitostí bude prezentována nabídka historických objektů určených k prodeji a dalšímu využití. Součástí expozice bude promítání ukázek z cyklu České televize Brno Památky na prodej. Pro představitele samospráv, které tento typ nemovitostí vlastní, se připravuje workshop, na kterém získají odpovědi na otázky, jak postupovat, jaké druhy projektů a využití mají největší šanci na úspěch, jak zajistit financování, na co je třeba dávat pozor z hlediska památkářů a kde je naopak cesta k větším úpravám pro nové využití a další. Zároveň se seznámí se zkušenostmi měst, která už podobný problém úspěšně vyřešila.

Přehlídky zajímavých investičních projektů se letos poprvé zúčastní všechny kraje včetně Prahy. Tuto možnost využijí i některé samosprávné celky z Polska, Ruska, Slovenska atd. Veletrh by se měl otevřít zejména novým členským zemím EU a pomoci tak krajům ČR navazovat kontakty v oblasti východní a jižní Evropy. Letošní ročník, který se uskuteční ve znamení předsednictví ČR v Radě EU, bude také místem setkání na nejvyšší úrovni - ministrů, komisařů EU, hejtmanů, slovenských županů i představitelů samosprávy z dalších zemí EU.

Veletrh nabídne návštěvníkům příklady projektů podpořených v ČR ze strukturálních fondů Evropské unie v programovém období 2004-2007. Regionální rady regionů soudržnosti, ministerstva, agentury na něm představí své koncepce a záměry i pro současné programové období 2007-2013.

S aktuálními novinkami, které se týkají greenfieldů a brownfieldů, seznámí Agentura pro podporu podnikání.

Již tradičním tématem veletrhu je projekt Ochrana před povodněmi, o který se letos zajímají i slovenské obce z oblasti Podunají.

URBIS INVEST předvede jako každoročně i technologie pro města a obce. Expozice komunální techniky obsadí téměř všechny volné plochy výstaviště. Své novinky budou vystavovat i firmy zabývající se ekologií, tříděním odpadu, čištěním odpadních vod apod.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down