01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cena Nadace PROMĚNY 2009

Budoucí podobu českotřebovského parku Benátky již brzy přiblíží architektonická soutěž Cena nadace PROMĚNY 2009. Nadace vybrala tento park v loňské grantové výzvě. Město Česká Třebová tak získá na jeho stavbu nadační příspěvek. Architektonické řešení parku a odhad nákladů na jeho vybudování vzejdou...

Budoucí podobu českotřebovského parku Benátky již brzy přiblíží architektonická soutěž Cena nadace PROMĚNY 2009. Nadace vybrala tento park v loňské grantové výzvě. Město Česká Třebová tak získá na jeho stavbu nadační příspěvek. Architektonické řešení parku a odhad nákladů na jeho vybudování vzejdou v prvním pololetí tohoto roku ze soutěže, ve které byly osloveny čtyři ateliery.

Cena nadace PROMĚNY 2009 je vyhlašovaná jako vyzvaná, jednokolová architektonická soutěž. Jejím předmětem je zpracování urbanisticko-architektonického návrhu nového parku Benátky. Výstupem ze soutěže bude také odhad nákladů na jeho vybudování. Maximální výše nadačního příspěvku může dosáhnout až 25 mil. Kč. Účastníci soutěže do konce dubna předloží své návrhy parku Benátky, nejvhodnější v květnu vybere soutěžní porota.

"Letos je to první ročník. Prostřednictvím architektonické soutěže budeme hledat podobu všech parků, které nadace v budoucnu podpoří," uvedla ředitelka Nadace PROMĚNY Gabriela Navrátilová.

Spoluvyhlašovatelem jednotlivých ročníků soutěže budou města - příjemci nadačních příspěvků. Další grantová výzva a tedy i hledání dvou nových velkých projektů se plánuje na rok 2010.

Podrobnosti o parku Benátky i ostatních projektech nadace najdete na www.nadace-promeny.cz.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down