01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Žádejte o grant z programu Strom života

Brno Obnovení obecní aleje, osázení polní cesty, doplnění stromů ke kapličce nebo křížku, založení ovocného sadu. Ale také ozelenění frekventovaného sídlištního prostranství, oblíbeného hřiště, farní nebo školní zahrady - i v tomto roce podpoří program Strom života desítky výsadeb stromů po celém...

Brno

Obnovení obecní aleje, osázení polní cesty, doplnění stromů ke kapličce nebo křížku, založení ovocného sadu. Ale také ozelenění frekventovaného sídlištního prostranství, oblíbeného hřiště, farní nebo školní zahrady - i v tomto roce podpoří program Strom života desítky výsadeb stromů po celém území ČR. Své žádosti o grant do výše 20 tisíc korun mohou občanská sdružení, obce, školy nebo církevní subjekty podávat do pátku 23. ledna 2009. Důraz se klade na zapojení místních obyvatel, škol či spolků do průběhu sázení. Výsadba stromů a péče o ně dokáží totiž úspěšně povzbudit a rozvíjet život komunity. V řadě obcí se tak podařilo vytvořit novou tradici společných výsadeb. "Oblibu si získávají i adopce stromů nebo patronáty nad vysazenými dřevinami. Jindy sázení předchází pátrání, kde už v daném místě v minulosti stromy rostly - lidé se díky stromům začnou blíže zajímat o to, jak vypadá jejich okolí a jaká je jeho historie," uvedla Mirka Drobílková z Nadace Partnerství. Generálním partnerem programu Strom života je společnost Skanska, která na něj v letošním roce věnuje 6,2 milionu korun.

Více informací včetně formuláře pro žadatele lze najít na www.stromzivota.cz/granty.

O tom, které projekty byly v minulých letech podpořeny z veřejné sbírky, se dozvíte na internetové adrese www.nadacepartnerstvi.cz/p-25336&exp=male122.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down