01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Venkov potřebuje podporu

Předsedou Spolku pro obnovu venkova ČR je opět Eduard Kavala, starosta obce Bělotín v Olomouckém kraji. Staronový předseda bude nadále pokračovat ve svém programu "3x3": více zapojit spolek do aktivit v krajích, intenzivněji propagovat a prezentovat jeho činnost a dosáhnout hranice tisíce...

Předsedou Spolku pro obnovu venkova ČR je opět Eduard Kavala, starosta obce Bělotín v Olomouckém kraji. Staronový předseda bude nadále pokračovat ve svém programu "3x3": více zapojit spolek do aktivit v krajích, intenzivněji propagovat a prezentovat jeho činnost a dosáhnout hranice tisíce členů. Spolek hodlá i nadále bojovat za posílení rozpočtového určení daní pro obce, v souvislosti s novými krajskými reprezentacemi posilovat krajské programy obnovy venkova, stabilizovat soutěž Vesnice roku na krajské úrovni a také se aktivně zasazovat o zachování státních a veřejných služeb na venkově (například pošt, stavebních úřadů apod.). "Je potřeba, aby měl venkov své jméno a centrální instituci - ministerstvo venkova a zemědělství," prohlásil Kavala a připomněl tak jeden z požadavků letošní petice proti diskriminaci obyvatel venkova, která varovala před narůstající nerovností mezi městy a venkovem.

Spolek pro obnovu venkova má v současnosti více než osm set členů - obcí, mikroregionů, regionálních rozvojových agentur či jednotlivců, kteří jsou sdruženi v 13 krajských organizacích. Podílí se na organizaci soutěže Vesnice roku společně s kraji, ministerstvy místního rozvoje, zemědělství a dalšími organizacemi. Spolupracuje také se Sdružením měst a obcí ČR, Asociací krajů ČR a také s již zmíněným Sdružením místních samospráv a Národní sítí MAS apod.

/sk/

 

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down