01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ve dvacítce nejkrásnějších světových míst

Český Krumlov Je jediným městem z ČR, které se dostalo do stovky nejkrásnějších historických míst na světě. V 5. ročníku prestižní ankety časopisu National Geographic Traveler obdržel ve svém hodnocení 76 bodů ze 100 možných a umístil se na 16. příčce. Do průzkumu, který uskutečnila organizace...

Český Krumlov

Je jediným městem z ČR, které se dostalo do stovky nejkrásnějších historických míst na světě. V 5. ročníku prestižní ankety časopisu National Geographic Traveler obdržel ve svém hodnocení 76 bodů ze 100 možných a umístil se na 16. příčce. Do průzkumu, který uskutečnila organizace Society's Center for Sustainable Destinations, bylo vybráno více než 100 historických míst na celém světě. Mezinárodní panel 280 odborníků posuzoval jednotlivé destinace podle několika kritérií. Z hodnocení byla vynechána místa, která jsou pouze tzv. žijícími muzei nebo s jedinou historickou památkou. Měřítky odborníků byly environmentální a ekologická kvalita, sociální a kulturní integrita, stav historických budov a archeologických nalezišť, estetický dojem, kvalita destinačního managementu a vyhlídky do budoucna.

Informace týkající se průzkumu jsou na http://traveler.nationalgeographic.com/2008/11/historic-destinations-rated/intro-text.

/jo/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down