01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dotace na vodohospodářskou infrastrukturu

Již potřetí se v Operačním programu Životní prostředí (OPŽP) otevírá pro obce a města možnost získat finanční prostředky na čištění odpadních vod. Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP) již od 15. 12. 2008 přijímá žádosti do prioritní osy 1 Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování...

Již potřetí se v Operačním programu Životní prostředí (OPŽP) otevírá pro obce a města možnost získat finanční prostředky na čištění odpadních vod. Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP) již od 15. 12. 2008 přijímá žádosti do prioritní osy 1 Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní. Uzávěrka pro podávání žádostí je 23. 2. 2009.

Výzva je vyhlášena pro podoblast podpory 1.1.1 Snížení znečištění z komunálních zdrojů a 1.2 Zlepšení jakosti pitné vody.

Z prostředků Evropské unie budou dotovány projekty na výstavbu, rekonstrukci a intenzifikaci centrálních čistíren odpadních vod a kanalizačních systémů v aglomeracích nad 2000 ekvivalentních obyvatel a projekty na související výstavbu vodovodů.

"Do této výzvy se mohou přihlásit znovu i ti žadatelé ze 3. výzvy, u nichž změna metodiky FEA znamená nutné změny v předkládaném projektu, a nebo žadatelé, jejichž projekt nebyl schválen. "Nabízíme plnou podporu a asistenci všem žadatelům, pomůžeme jim se změnami v projektech," říká ředitel SFŽP ČR Petr Štěpánek.

Žádosti o dotace z 1. prioritní osy OPŽP budou přijímat krajská pracoviště SFŽP ČR podle místa realizace projektu.

Další informace na www.opzp.cz, www.sfzp.cz, www.mzp.cz.

/jo/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down