01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Příští The LivCom Awards bude hostit Plzeň

The LivCom Awards (Města, ve kterých stojí za to žít) je jedinou soutěží na světě, která se zaměřuje na hodnocení celkového rozvoje měst podle šesti oblastí: ochrana životního prostředí, komunitní život, péče o kulturní dědictví, plánování do budoucnosti a podpora zdraví. Finále letošního 12....

The LivCom Awards (Města, ve kterých stojí za to žít) je jedinou soutěží na světě, která se zaměřuje na hodnocení celkového rozvoje měst podle šesti oblastí: ochrana životního prostředí, komunitní život, péče o kulturní dědictví, plánování do budoucnosti a podpora zdraví. Finále letošního 12. ročníku, do kterého postoupilo z 284 přihlášených měst 28, se uskutečnilo od 6. do 10. listopadu v čínském Dongguanu. Českou republiku tam úspěšně reprezentovaly Chrudim, Kladno a Plzeň.

V nejsledovanější a nejtěžší soutěžní kategorii Celkový rozvoj města, určené pro města s 20-75 tisíci obyvateli zvítězil novozélandský New Plymouth, následovaly Chrudim a Kladno. Zdravé město Chrudim nejenže obsadilo celkově druhé místo, ale zároveň si za svoji prezentaci vysloužilo Zlatou cenu a zařadilo se mezi nejúspěšnější účastníky již 12. ročníku mezinárodní soutěže, která se uskutečňuje v rámci programu OSN pro životní prostředí (UNEP). "Odjížděli jsme do Dongguanu s vědomím, že obhájit loňskou Zlatou cenu a třetí místo bude velmi obtížné, neboť kvalita předkládaných projektů se každoročně výrazně zvyšuje. O to větší jsme měli radost, když se náš projekt "Zdravé město Chrudim - město, kde stojí za to žít" posunul v celkovém hodnocení o jeden stupeň výše proti roku 2007," řekl po vyhlášení výsledků soutěže Petr Řezníček, místostarosta Zdravého města Chrudim.

V kategorii trvale udržitelných projektů (Sustainable Project Awards), v níž soutěžilo více než 20 projektů, získala třetí cenu Plzeň, a to za za projekt Zlepšení kvality vody Velkého boleveckého rybníka biomanipulací. Je to dobrá vizitka pro příští rok, kdy bude město hostitelem 13. ročníku této prestižní soutěže. Mediálním partnerem bude Moderní obec.

Více informací o soutěži naleznete na: www.livcomawards.com.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down