01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pomoc neziskovkám

Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a Poštovní spořitelna vyhlásily společný program překlenovací finanční pomoci formou návratného nadačního příspěvku. O ten budou neziskové organizace moci žádat v případě, kdy mají přislíbenou dotaci z veřejných zdrojů, ale přísun faktických peněz bude...

Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a Poštovní spořitelna vyhlásily společný program překlenovací finanční pomoci formou návratného nadačního příspěvku. O ten budou neziskové organizace moci žádat v případě, kdy mají přislíbenou dotaci z veřejných zdrojů, ale přísun faktických peněz bude trvat nějakou dobu, třeba tři nebo pět měsíců. Projekt je ovšem nutné zahájit ihned a může se stát, že nezisková organizace nemá k dispozici potřebné finanční prostředky. Dobu, než na účet slíbené peníze přijdou, proto lze překlenout s pomocí uvedeného nadačního příspěvku. Při jeho vracení je nutné počítat s částkou zvýšenou o zhruba čtyř- až pětiprocentní úrok.

Program byl vyhlášen 5. 11. 2008, první výzva potrvá do 4. 11. 2009. Žádosti a přihlášky lze zasílat NROS kdykoli v průběhu vyhlášené výzvy. Žádat o příspěvek mohou občanská sdružení, nadace a nadační fondy a obecně prospěšné společnosti, které mohou prokázat, že projekt, na který chtějí návratný nadační příspěvek použít, byl, je nebo bude podpořen z veřejných fondů. Minimální výše příspěvku je 100 tisíc, maximální 1,5 mil. Kč, maximální doba jeho návratnosti dva roky. Více informací na www.nros.cz a www.postovnisporitelna.cz.

/on/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down