01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Antikorupční program

Městská část Praha 11 Důležitou částí projektu Bezpečné Jižní Město je Otevřený úřad - antikorupční program Úřadu Městské části Praha 11. Jeho pilířem je bezplatná informační a antikorupční linka 800 104 300. Obyvatelé městské části (MĆ) mohou jejím prostřednictvím jednak upozornit na problémy,...

Městská část Praha 11

Důležitou částí projektu Bezpečné Jižní Město je Otevřený úřad - antikorupční program Úřadu Městské části Praha 11. Jeho pilířem je bezplatná informační a antikorupční linka 800 104 300. Obyvatelé městské části (MĆ) mohou jejím prostřednictvím jednak upozornit na problémy, které je na Jižním Městě trápí, jednak informovat o svých potížích při jednání na úřadu. "Snažíme se poskytovat lidem nejen potřebné informace kvůli efektivnější komunikaci s úřadem, ale rovněž poučit je o jejich právech a povinnostech," uvedl starosta MČ Praha 11 Dalibor Mlejnský.

Bezplatná linka je k dispozici 24 hodin, stejně jako e-mailová adresa otevrenyurad@p11.mepnet.cz. "Od jejího zřízení v březnu 2007 operátoři přijali téměř 2700 podání," upřesnila tajemnice Úřadu MČ Prahy 11 Ing. Simona Klimakovská. Dotazy nejčastěji směřují na odbory životního prostředí a správy majetku. Celkem bylo přijato 36 stížností. K přímému vyřízení na úřad bylo předáno 480 podání.

Součástí antikorupčního programu je evidence darů. V evidenční knize bylo již zaznamenáno 239 darů. Rovněž byly vytvořeny informační listy, které pomáhají občanům při vyřizování jejich žádostí. V průběhu listopadu budou mít k dispozici i schránky důvěry. "Chystáme ještě etický kodex zastupitele a systém pravidelného proškolování úředníků a vedoucích zaměstnanců příspěvkových organizací, jejichž zřizovatelem je naše městská část," informovala o dalších plánech MČ Praha 11 tajemnice Klimakovská.

/kž/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down