01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Knihovna roku je v Pavlovicích u Přerova

Je to už malá tradice: V říjnu se sejdou ně-kteří dobrovolní knihovníci (nebo spíše knihovnice - ženy v tomto případě převládají) v krásné Zrcadlové kapli pražského Klementina, aby převzali jedno z ocenění v soutěži Knihovna roku. V kategorii Základní knihovna bylo letos nominováno 13 obecních...

Je to už malá tradice: V říjnu se sejdou ně-kteří dobrovolní knihovníci (nebo spíše knihovnice - ženy v tomto případě převládají) v krásné Zrcadlové kapli pražského Klementina, aby převzali jedno z ocenění v soutěži Knihovna roku.

V kategorii Základní knihovna bylo letos nominováno 13 obecních knihoven. Výběr té nejlepší je těsně provázán se soutěží Vesnice roku - činnost knihovny patří mezi hodnotící kritéria. Letos prvenství získala a zároveň se stala absolutním vítězem Obecní knihovna v Pavlovicích u Přerova. Porota ocenila zejména neustálé rozšiřování jejích služeb, podporu pěstování lidových tradic, důslednou práci s dětmi a spolupráci se všemi místními organizacemi.

V kategorii Základní knihovna dále získaly zvláštní ocenění a diplom obecní knihovna Mokrá-Horákov z Jihomoravského kraje a Obecní knihovna v Praskačce z Královéhradeckého kraje.

V kategorii Informační počin nebyla v roce 2008 hlavní cena udělena, zvláštní ocenění a diplom získala Městská knihovna v Českém Těšíně. Uznání se jí dostalo za projekty vedoucí k podpoře čtenářství s využíváním mezinárodní spolupráce knihoven na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku.

/on/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down