01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Unikátní projekt krajského IBC

Ostrava Moravskoslezský kraj bude mít nové Integrované bezpečnostní centrum (IBC), první svého druhu v ČR i v EU. Nápad zřídit krajský integrovaný záchranný systém se zrodil v roce 2001 po šesti letech provozu ostravského Centra tísňového volání (CTV). Krajské IBC, které mj. propojí práci...

Ostrava

Moravskoslezský kraj bude mít nové Integrované bezpečnostní centrum (IBC), první svého druhu v ČR i v EU. Nápad zřídit krajský integrovaný záchranný systém se zrodil v roce 2001 po šesti letech provozu ostravského Centra tísňového volání (CTV). Krajské IBC, které mj. propojí práci policistů, záchranářů a hasičů (do střediska budou svedena všechna tísňová čísla v rámci Moravskoslezského kraje včetně evropského tísňového čísla 112), dostalo od zastupitelstva kraje zelenou kvůli efektivitě, pozitivním zkušenostem a výsledkům ostravského CTV při ničivých povodních v roce 1997 a dalších mimořádných událostech.

Celkové náklady na výstavbu nového centra, která začala letos v říjnu, přijdou na 680 milionů korun - 85 % bude financovat EU, zbytek peněz poskytne státní rozpočet, vyrovnaným podílem přispějí město Ostrava a Moravskoslezský kraj. Tento unikátní projekt se v budoucnu může stát modelem pro podobná střediska napříč Evropou. Integrované bezpečnostní centrum by mělo být dokončeno v roce 2011.

/kž/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down