01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Invex 2008: E-vize s novými tématy

Za klíčový označuje ministr vnitra Ivan Langer letošní rok s ohledem na první výraznější kroky k čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů v současném programovacím období Evropské unie. Šéf resortu v té souvislosti připomíná první projekty v oblasti e-Governmentu a Smart Administration, na něž se ve veřejné správě dosáhne i díky penězům z Bruselu.

Proto se ministerstvo vnitra na nadcházejícím Mezinárodním veletrhu informačních a komunikačních řešení pro rozvoj podnikání Invex 2008 letos stalo pat-ronem projektu E-vize pro státní správu a samosprávu, který je zaměřen na oblast e-Governmentu. Projekt je součástí odborného konferenčního programu veletrhu. Invex se bude souběžně konat s veletrhy Digitex a Interkamera, a to od pondělí 6. října do čtvrtka 9. října na brněnském výstavišti.

PŘEDNÁŠKY V PAVILONU G1

E-vize se pod záštitou ministra Langera uskuteční v pavilonu G1 v prvních dvou dnech veletrhu vyhrazených odborné veřejnosti (6. a 7. 10.). Přednášky a prezentace se v rámci projektu soustředí zejména na následující tematické okruhy: Základní registry a identifikace, Univerzální kontaktní místo, Zaručená a bezpečná elektronická komunikace, Digitalizace datových fondů a jejich archivace, Služby pro informační společnost, Předsednictví ČR v Evropské unii a Projekty v oblasti samospráv.

Úvodní den bude pod taktovkou ministerstva vnitra hlavním tématem Strategie rozvoje služeb pro informační společnost v ČR na období 2008-2012. O den později se konference zaměří na jednotlivé oblasti služeb pro informační společnost. Své konkrétní vize tak budou moci představit jednotliví ministři: téma e-justice ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, e-finance ministr financí Miroslav Kalousek, e-školství ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Liška a e-health ministr zdravotnictví Tomáš Julínek, diskusí se zúčastní rovněž první náměstek ministra pro místní rozvoj Milan Půček.

TÉMATA PRO STAROSTY

Starosty a další zástupce obcí a měst, stejně jako IT odborníky z municipální sféry mohou ve vystoupeních expertů z ministerstva vnitra i dalších institucí zaujmout například témata jako Informační systém pro řízení finančních toků ve veřejné správě, Metody a možnosti čerpání finančních prostředků pro samosprávu ze strukturálních fondů EU v oblasti komunikačních a informačních technologií, Základní registry a univerzální kontaktní místo, Informační služby katastru nemovitostí a digitalizace katastrálních map, Elektronické datové schránky jako nový způsob komunikace mezi občany a veřejnou správou, Nové aplikace a funkcionality Czech POINT a jejich dopady na činnosti samosprávy apod.

Organizátoři projektu ze společnosti Veletrhy Brno, a. s., připomínají, že k účasti na programu konference E-vize pro státní správu a samosprávu je nutno se předem zaregistrovat na adrese www.bvv.cz, kde najdete informace i o dalších částech odborného programu veletrhu Invex 2008 a jeho vystavovatelích.

/rš/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down