01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Souboj dračích lodí zastupitelé z Telčska zvládli

Raabs an der Thaya Nebýt silné bouřky, mohla si letos v létě na závodech dračích lodí na řece Dyji v dolnorakouském městečku Raabs an der Thaya smíšená česko-rakouská posádka Dragons (Draci) při svém premiérovém startu vybojovat ještě lepší umístění. Posádku tvořilo osm starostů a místostarostů...

Raabs an der Thaya

Nebýt silné bouřky, mohla si letos v létě na závodech dračích lodí na řece Dyji v dolnorakouském městečku Raabs an der Thaya smíšená česko-rakouská posádka Dragons (Draci) při svém premiérovém startu vybojovat ještě lepší umístění. Posádku tvořilo osm starostů a místostarostů Mikroregionu Telčsko doplněných o osm rakouských manažerů, kteří připravují Dolnorakouskou zemskou výstavu 2009, přičemž celá loď byla dirigována bubeníkem Ing. Ladislavem Saidlem, jinak šéfem české části chystané výstavy a vedoucím sekeretariátu hejtmana kraje Vysočina. Draci v první jízdě dojeli na 25. místě z celkem 42 lodí - a protože kvůli bouřce byly neúplné výsledky druhé jízdy anulovány, toto umístění jim nakonec zůstalo i v celkovém výsledném pořadí. Přitom ve druhé, do závodů nezapočítavané jízdě si Draci ještě mírně polepšili.

České zastupitele na už tradiční závody pozvali pořadatelé Dolnorakouské zemské výstavy, která se napřesrok uskuteční v městech Horn a Raabs an der Thaya - a poprvé ve své historii bude jedna její část také v zahraničí, konkrétně v Telči. Povzbuzeni dobrým výsledkem v Mikroregionu Telčsko už nyní uvažují o tom, že v příštím roce by pro závody postavili vlastní kompletní sedmnáctičlennou posádku.

/rš/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down