01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jsou kraje dostatečně připraveny na krizové situace?

Na toto téma diskutovali s hejtmanem Ústeckého kraje a členem redakční rady Moderní obce Jiřím Šulcem účastníci setkání Čaj poslední středy, které pořádá Asociace pro komunikaci ve veřejném sektoru, o. s. "Když bych měl skutečně odpovědět na uvedenou otázku, musel bych říct: Nevím, ale pevně...

Na toto téma diskutovali s hejtmanem Ústeckého kraje a členem redakční rady Moderní obce Jiřím Šulcem účastníci setkání Čaj poslední středy, které pořádá Asociace pro komunikaci ve veřejném sektoru, o. s. "Když bych měl skutečně odpovědět na uvedenou otázku, musel bych říct: Nevím, ale pevně doufám, že ano. Za náš Ústecký kraj ale říkám: Jsem přesvědčen, že ano. A naučila nás tomu především praxe. Ale rezervy jsou, napravit je nutno hlavně nedokonalou legislativu. Co můžeme v rámci komunikace zlepšovat vlastními prostředky, je komunikace s občany," zdůraznil hejtman Šulc. Ústecký kraj zatím jako jediný odstartoval letošního 1. července krizový portál (http:// pkr.kr-ustecky.cz/). Kraj ho připravoval tři roky a zatím do něho vložil zhruba tři miliony korun. Portál nabízí mnoho dat a informací všem včetně obcí, kteří je v těžkých životních situacích a mimořádných událostech budou potřebovat.

"Většina z nás již prošla mimořádnými událostmi, které ohrozily nejen lidské zdraví, životy, hmotné a kulturní statky, ale také narušily technologické a přírodní systémy. V našem kraji jsou to především povodně, které se dotkly bezmála každého obyvatele regionu. Možné nebezpečí představují u nás také různé chemické závody. Rizikem jsou i časté sesuvy půdy. Civilní ochrana se za minulého režimu do značné míry zprofanovala a dnes dochází k tomu, že lidé si častokrát ani neuvědomují, co jim hrozí, a co je ještě horší - nevědí, jak se v případě nějaké krizové situace chovat," přiblížil hejtman důvody, které vedly kraj k myšlence připravit internetový portál. Ústecký kraj zvažuje, že se prostřednictvím webu propojí i s dalšími kraji a možná i se sousedním Saskem.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down