01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Chotěboři letos s mottem Kam oko doslechne

Chotěboř Už 6. ročník festivalu Literární Vysočina se v červenci konal v Chotěboři. Spolu s Festivalem fantazie je jednou z významných kulturních událostí města i celé západní části Českomoravské vrchoviny. Také na přípravách a programu se podílí stále více místních pořadatelů, mezi nimi i...

Chotěboř

Už 6. ročník festivalu Literární Vysočina se v červenci konal v Chotěboři. Spolu s Festivalem fantazie je jednou z významných kulturních událostí města i celé západní části Českomoravské vrchoviny. Také na přípravách a programu se podílí stále více místních pořadatelů, mezi nimi i "duchovní otec" festivalu Petr Musílek, člen kulturní komise města. Literární Vysočina jako "festival o psaní, literatuře, autorech a inspiraci" měl letos motto Kam oko doslechne a během tří dnů na něm vystoupilo na šest desítek literátů, divadelníků a muzikantů.

Se samostatným recitálem to byli například J. H. Krchovský, písničkář a předseda PEN klubu Jiří Dědeček, šansoniérka a herečka Sylvie Krobová či kontroverzní básník Pavel J. Hejátko. Velký zájem byl o maratón autorského čtení i o workshop scénáristky Markéty Dočekalové. O přípravě vydání čtyřsvazkové Korespondence Boženy Němcové (dílo obdrželo letošní Magnesiu Literu za nakladatelský čin) vyprávěla PhDr. Jaroslava Janáčková z Filozofické fakulty Karlovy univerzity. Zástupci Společnosti přátel Lužice seznámili publikum s historií a současností tohoto malého slovanského národa a s jeho tradičními vazbami na české kulturní prostředí. Program uváděli a hudebními bloky doprovázeli písničkář Pavel Lutner a herečka a písničkářka Terezie Palková.

Záštitu nad letošním ročníkem převzaly Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu a Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

/rš/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down