01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Proti sprejerům je stále úspěšnější

Praha O více než sto procent vzrostla během prvních šesti měsíců letošního roku úspěšnost pražských strážníků při zadržování autorů tzv. graffiti, kterými nezákonně poškozují především nemovitosti. Celkem 29 případů graffiti má na svědomí 55 pachatelů, z toho 12 nezletilých. "Ve čtyřech případech...

Praha

O více než sto procent vzrostla během prvních šesti měsíců letošního roku úspěšnost pražských strážníků při zadržování autorů tzv. graffiti, kterými nezákonně poškozují především nemovitosti. Celkem 29 případů graffiti má na svědomí 55 pachatelů, z toho 12 nezletilých. "Ve čtyřech případech to byli cizinci ze Slovenska a z Ruska.

Z dlouhodobého pohledu se ale tohoto druhu vandalismu dopouštějí v největší míře mladiství a osoby o něco málo starší, tedy ve věku 15 až 20 let. Jejich podíl na celkovém počtu odhalených pachatelů představoval za pololetí více než 50 %,", upřesnil náměstek pražského primátora Rudolf Blažek.

Městská policie v Praze začala evidovat případy sprejerství v roce 1998. Od tohoto roku až do letošního 30. června zadržela 281 pachatelů této trestné činnosti.

/kž/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down