01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové modřanské výhledy

Praha 12 Šampusem z révy vypěstované na modřanské vinici se 18. června křtila nová vyhlídka z ulice Nad Vinicí v Praze 12 na soutok Vltavy a Berounky. Kromě krásné vyhlídky prošla důkladnou rekonstrukcí i historická kamenná zeď ohraničující vinici, pro jejíž ochranu přibylo ještě kované oplocení....

Praha 12

Šampusem z révy vypěstované na modřanské vinici se 18. června křtila nová vyhlídka z ulice Nad Vinicí v Praze 12 na soutok Vltavy a Berounky. Kromě krásné vyhlídky prošla důkladnou rekonstrukcí i historická kamenná zeď ohraničující vinici, pro jejíž ochranu přibylo ještě kované oplocení. Vyhlídku doplňuje posezení s lavičkami a naučnými tabulemi o zajímavých místech i historii Prahy 12 a nejbližšího okolí. Vyslyšen byl i požadavek místních obyvatel na větší počet parkovacích míst, byť na úkor původně navrhovaných zelených ploch.

Celková hodnota projektu dosáhla 10,8 milionu korun, přičemž jednu polovinu tvořila dotace ze strukturálních fondů EU a o zbytek se stejnou měrou podělily státní rozpočet ČR a Praha 12.

/ks/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down