01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na pomoc bezdomovcům

Praha Na Magistrátu hl. města Prahy vznikla mapa s vyznačením lokalit, v nichž se bezdomovci vyskytují nejčastěji. Tito lidé nejsou nikde evidovaní, nežádají o žádnou finanční pomoc, nenavštěvují charitativní organizace. Podrobnosti obsahuje akční plán, který se zabývá zejména prevencí. Jeho...

Praha

Na Magistrátu hl. města Prahy vznikla mapa s vyznačením lokalit, v nichž se bezdomovci vyskytují nejčastěji. Tito lidé nejsou nikde evidovaní, nežádají o žádnou finanční pomoc, nenavštěvují charitativní organizace. Podrobnosti obsahuje akční plán, který se zabývá zejména prevencí. Jeho součástí jsou projekty, které by se měly začít v praxi uplatňovat ještě letos, pokud plán schválí zastupitelstvo. Za bezdomovci by například měla vyjíždět mobilní ambulance s lékaři, plánují se úklidové týmy, k dispozici má být bezplatná telefonní linka.

"Je možné, že někteří po vyškolení na určitou práci po nějaké době řeknou, že je to nebaví. Jsou přitom zdraví, nic jim nebrání v tom, aby pracovali. Tito lidé by měli být na magistrátu zapsáni na jakousi černou listinu, což znamená, že by neměli nárok od města vůbec na nic," řekl radní pro sociální oblast Jiří Janeček.

Akční plán byl projednán na první Mezinárodní konferenci o bezdomovectví, která se uskutečnila v květnu v Praze. Využívá řadu prověřených věcí ze zemí EU i mimo ni.

/jo/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down