01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Libušín má svůj znak a prapor

Libušín Před rokem a půl získal Libušín na Kladensku zpět statut města a nyní má i svůj prapor a znak. V roce 2001 se v Libušíně uskutečnila výstava spojená a anketou, ve které si obyvatelé měli možnost zvolit znak a prapor. Zvítězil návrh Jaroslava Vykouka, který získal 926 hlasů. "Jsme rádi, že...

Libušín

Před rokem a půl získal Libušín na Kladensku zpět statut města a nyní má i svůj prapor a znak. V roce 2001 se v Libušíně uskutečnila výstava spojená a anketou, ve které si obyvatelé měli možnost zvolit znak a prapor. Zvítězil návrh Jaroslava Vykouka, který získal 926 hlasů.

"Jsme rádi, že se podvýbor pro heraldiku a vexilologii zabýval naší žádostí o udělení znaku a praporu a po jeho doporučení nám Parlament ČR tyto symboly, z nichž je patrná slovanská i hornická historie, v navrhované podobě udělil," řekl starosta Eichler.

"Černé trojvrší naznačuje důlní haldy a spolu se zkříženými kladivy ukazuje na místní hornictví, zlatá dřevěná brána a kolová hradba spolu s pohanskou korunou připomínají předkřesťanskou historii obce a poukazují na pověsti o Libušině tvrzi. Modrá barva štítu a zlaté vyznačení koruny pak na barvy vladyky z Libušína," dodává místostarosta města Ing. Pavel Klička.

/jo/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down