01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Šance pro městské parky

Nadace PROMĚNY ve své druhé grantové výzvě oslovuje města a obce o velikosti 4 až 20 tisíc obyvatel. Žadatelé mohou usilovat o získání finančních prostředků ve výši až 25 milionů Kč na obnovu či založení veřejného městského parku. Žádosti s projektovými záměry je možné podávat nejpozději do 13....

Nadace PROMĚNY ve své druhé grantové výzvě oslovuje města a obce o velikosti 4 až 20 tisíc obyvatel. Žadatelé mohou usilovat o získání finančních prostředků ve výši až 25 milionů Kč na obnovu či založení veřejného městského parku. Žádosti s projektovými záměry je možné podávat nejpozději do 13. června 2008.

V grantové výzvě 2008 budou vybrána dvě vítězná města, z nichž každé může získat nadační příspěvek ve výši až 25 milionů Kč. Nadační příspěvky jsou určeny na obnovu či založení veřejně přístupného městského parku, který citlivě propojí historii a přírodní charakter místa se současnými potřebami svých návštěvníků. Města žádající o podporu nadace musejí být schopna své projekty financovat minimálně deseti procenty celkových nákladů. Jejich konkrétní výši určí u každého ze dvou vítězných projektů architektonická studie a odhad nákladů na rea- lizaci. Harmonogram postupné realizace obou projektů stanoví správní rada nadace.

"Přímo oslovujeme všechny potenciální žadatele; letos to je přibližně 270 měst. Každé obdrží informace o možnostech získání nadačního příspěvku," říká Gabriela Navrátilová, ředitelka nadace PROMĚNY, a dodává, že počet žádostí nelze dopředu odhadnout, ale lze očekávat, že část budou tvořit projekty podané již v první grantové výzvě před dvěma roky.

Aktuální informace ke grantové výzvě najdete na www.nadace-promeny.cz, e-mail: info@nadace-promeny.cz, tel.: 234 768 001.

/ph/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down