01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Projekt Zelená obec

Společnost REMA Systém oslovila 6300 městských a obecních úřadů, aby jim zdarma nabídla sběrné boxy, do kterých budou úředníci, návštěvníci radnic a široká veřejnost vhazovat vysloužilé drobné elektrospotřebiče. Boxy se budou nacházet uvnitř úřadů - ve vstupních halách, chodbách apod. "Zejména v...

Společnost REMA Systém oslovila 6300 městských a obecních úřadů, aby jim zdarma nabídla sběrné boxy, do kterých budou úředníci, návštěvníci radnic a široká veřejnost vhazovat vysloužilé drobné elektrospotřebiče. Boxy se budou nacházet uvnitř úřadů - ve vstupních halách, chodbách apod. "Zejména v menších obcích nejsou místa, kam by jejich obyvatelé mohli drobné elektrospotřebiče odkládat. Nový projekt umožňuje lidem nakládat s elektroodpadem ekologicky," uvedl David Beneš, předseda představenstva REMA Systém, neziskové akciové společnosti, která vznikla v roce 2005 jako první kolektivní systém v ČR.

Nová iniciativa Zelená obec navazuje na předchozí projekt Zelená firma, který Rema Systém zahájila na začátku letošního února, kdy nabídla tisícovce největších tuzemských firem (rovněž zdarma) obdobný sběrný box. "Instalovali jsme již několik desítek sběrných boxů a další zájemci se hlásí. Jsme přesvědčeni, že podobně úspěšný bude i projekt Zelená obec. Zatím však čtyři z pěti elektrospotřebičů končí ve směsném komunálním odpadu," konstatoval David Beneš. Přitom směrnice EU ukládá každé členské zemi zajistit letos sběr čtyř kilogramů elektroodpadu na osobu. V ČR to bylo v roce 2007 jen 2,5 kg. "Věříme, že nové projekty pomohou tento požadavek splnit," uzavřel Beneš.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down