01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Centrum pro všechny skupiny

Rokytnice v Orlických horách Město má nový Dům environmentální výchovy, jehož provozovatelem je Sdružení Splav, a partnery Sdružení Villa Nova Uhřínov pod Deštnou, Sdružení Greenstorming Kostelec nad Orlicí, Místní akční skupina Vyhlídka se sídlem v Záměli, Správa CHKO Orlické hory a Dům dětí a...

Rokytnice v Orlických horách

Město má nový Dům environmentální výchovy, jehož provozovatelem je Sdružení Splav, a partnery Sdružení Villa Nova Uhřínov pod Deštnou, Sdružení Greenstorming Kostelec nad Orlicí, Místní akční skupina Vyhlídka se sídlem v Záměli, Správa CHKO Orlické hory a Dům dětí a mládeže Rychnov nad Kněžnou. Působit bude nejen jako středisko environmentální výchovy, ale také jako ekologické informační centrum a Středisko visegrádské a přeshraniční spolupráce.

Středisko environmentální výchovy bude zajišťovat výstavní, kulturní, přednáškovou, osvětovou činnost pro veřejnost, zájmové kroužky dětí, mládeže a dospělých, osvětové akce pro školy a další skupiny občanů. Informační ekologické centrum (tzv. Zelené centrum) pak půjčování, prodej publikací, CD a DVD s environmentální tematikou a propagační činnost. Středisko visegrádské a přeshraniční spolupráce bude zprostředkovávat kontakty, kulturní a vzdělávací akce, výuku jazyků, vyhledávání dotačních zdrojů, konzultace záměrů a organizaci výměn mládeže.

/jk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down