01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Domácí násilí - praxe, zkušenosti a budoucnost

To je téma mezinárodní konference, která se uskuteční 12. června od 9 do 13 hod. v zasedacím sále Magistrátu města Ostravy. Pracovníci policie, intervenčních center, zástupci měst a obcí a dalších zainteresovaných subjektů si vymění zkušenosti, které získali v praxi. Zároveň budou mít příležitost...

To je téma mezinárodní konference, která se uskuteční 12. června od 9 do 13 hod. v zasedacím sále Magistrátu města Ostravy. Pracovníci policie, intervenčních center, zástupci měst a obcí a dalších zainteresovaných subjektů si vymění zkušenosti, které získali v praxi. Zároveň budou mít příležitost porovnat je s postupem v sousedních státech, a to v Polsku a na Slovensku.

V úvodním bloku konference vystoupí zástupce Policie ČR (PČR) - správy Severomoravského kraje v Ostravě, který bude prezentovat dosavadní zkušenosti boje s domácím násilím, dosažené výsledky, problémy při identifikaci případů, spolupráci s partnery i možnosti, jak v budoucnu zlepšit situaci v Moravskoslezském kraji. Poté představí svoji činnost zaměřenou na pomoc ohroženým osobám, spolupráci s Policií ČR zástupci ostravského Intervenčního centra. Specifické problematice domácího násilí včetně předpokládanému směru vývoje se bude věnovat i zástupce skupiny domácího násilí Městského ředitelství PČR v Brně. Přednáška Okresního státního zastupitelství v Ostravě se zaměří na jeho zkušenosti se stíháním případů domácího násilí, problémy s dokazováním, možnosti zlepšení spolupráce s Policií ČR a další otázky. Řešení případů domácího násilí v Ostravě, vytvoření týmu specialistů, školení policistů, spolupráce s ostatními partnery a vize do nejbližší budoucnosti, to je téma závěrečného vystoupení zástupce Městského ředitelství PČR v Ostravě. V závěru setkání se předpokládá rovněž prezentace polských a slovenských hostů.

Konferenci pořádá správa Severomoravského kraje Ostrava PČR, v zastoupení ředitelem správy plk. RNDr. Jaroslavem Skříčilem. Záštitu nad konferencí převzal primátor statutárního města Ostrava Ing. Petr Kajnar. Mediálním partnerem je časopis Moderní obec.

Další informace vám poskytnou na tel. čísle: 974 721 290, l. 1299, fax: 974 721 932, e-mail: ssmk.opzp@pcr.cz.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down