01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mnichovský veletrh představí nové trendy

Na výstavišti v Mnichově se uskuteční 5.-9. května 15. mezinárodní odborný veletrh IFAT 2008, který se již tradičně věnuje problematice vody, odpadní vody, odpadů, recyklace a techniky pro zimní údržbu měst a obcí.

Letošní ročník navíc reaguje na aktuální potřeby odvětví a měnící se klimatické podmínky, proto se spektrum jeho nabídky rozšiřuje o výrobu energie z odpadu a péči o povodí včetně protipovodňové ochrany. Jedním z jeho hlavních témat bude získávání bioplynu z odpadních látek. Každý projekt se ale musí ekonomicky vrátit ve srovnání s jinými koncepty. Při využívání zemědělských produktů stojí například bioplyn v přímé konkurenci k produkci potravin. Při rostoucích cenách surovin se vyplatí taková zařízení, která vyrábějí co možná nejvíce bioplynu při nejnižší spotřebě materiálu, surovin, energie a finančních prostředků. Vystavovatelé představí nejnovější technologie a systémová řešení, která budou vyrábět bioplyn co nejefektivněji.

IFAT 2008 se bude podrobně zabývat i ochranou před povodněmi. Není divu, protože podle údajů Evropské komise způsobily povodně v Evropě od roku 1998 hospodářské škody ve výši zhruba 25 miliard eur. Simulace dostupných dat ukazuje, že se riziko povodní v důsledku déletrvajících srážek bude rovněž ve střední a východní Evropě zvětšovat.

Technika pro zimní údržbu, to je další významné téma mnichovského veletrhu. Nové evropské regulační normy pro odklízecí a posypová vozidla definují jejich výkonnost a standardizují technická rozmezí. I díky těmto normám se budou moci snadněji srovnávat technické parametry strojů rozličných výrobců. Návštěvníci veletrhu budou mít příležitost seznámit se s nejnovějšími trendy v tomto oboru. Pro uživatele to má jednu velikou přednost - nářadí bude univerzální a vyměnitelné na každém vozidle. Například se bude moci montovat sněžný pluh vyrobený v Itálii na německý Unimog.

Aktuální nabídku expozic doplní doprovodné odborné programy a přednášky zejména na téma povodní a ochrany před katastrofami. Uskuteční se také odborná fóra, na nichž zástupci oborových svazů a vystavovatelů představí vývoj výrobků, další trendy a tržní analýzy. A také nabídnou nové možnosti, jak odstranit některé problémy.

Veletrhu IFAT 2008 se zúčastní 2300 vystavovatelů ze 40 zemí na rekordní výstavní ploše 192 tisíc m2. Zahraniční vystavovatelé si objednali až o 18 % větší plochu než před třemi lety. Jsou mezi nimi i někteří přední čeští výrobci, kteří na 800 m2 představí čistírny odpadních vod a techniku pro zimní údržbu. Celkem zde bude vystavovat 25 firem z ČR a dvě ze Slovenska.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down