01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Do školy Na zelenou: Uzávěrka žádostí je 31. 3.

Grantový program s názvem Na zelenou, zaměřený na podporu bezpečných cest do školy, vyhlásila 15. ledna 2008 Nadace Partnerství ve spolupráci s finanční skupinou AXA, generálním partnerem projektu. Cílem grantového programu je zvýšit dopravní bezpečnost dětí na cestě do školy, podpořit udržitelnou...

Grantový program s názvem Na zelenou, zaměřený na podporu bezpečných cest do školy, vyhlásila 15. ledna 2008 Nadace Partnerství ve spolupráci s finanční skupinou AXA, generálním partnerem projektu. Cílem grantového programu je zvýšit dopravní bezpečnost dětí na cestě do školy, podpořit udržitelnou dopravu a propagovat zdravý životní styl. Žáci i rodiče by současně měli získat lepší povědomí o pravidlech bezpečného dopravního chování. Projekt Na zelenou by rovněž měl přispět ke zlepšení životního prostředí v okolí školy.

Granty jsou určeny na podporu školních projektů, v nichž hrají klíčovou úlohu samotní žáci, kteří zakreslují do mapek svou obvyklou cestu do školy a vyznačují místa, kde se necítí bezpečně. Na základě souhrnné mapy problematických míst je zpracována dopravní studie navrhující opatření na zvýšení dopravní bezpečnosti v okolí školy. Studie slouží obci jako podklad pro další kroky, které povedou k realizaci návrhů obsažených ve studii. Škola může v rámci projektu sama navrhnout a uskutečnit celou řadu drobných opatření podporujících bezpečnou, zdravou a udržitelnou mobilitu (organizování dopravních hlídek na přechodu, chodící autobus - "pěšibus", stojany či přístřešky na kola apod.).

Hlavními výstupy podpořených školních projektů budou:

mapa dopravně nebezpečných či problematických míst v okolí školy,

přehled dopravního chování žáků (obvyklý způsob dopravy do školy),

přehled dopravních preferencí žáků (jaký způsob dopravy by nejraději volili a co jim v tom brání),

akční plán: návrh opatření, která povedou ke zlepšení podmínek pro cesty do školy pěšky nebo na kole, popřípadě veřejnou dopravou (dopravně inženýrská studie, plán mobility, opatření, která škola může realizovat sama apod.),

realizace opatření navržených v akčním plánu,

dopravně inženýrská studie.

O grant mohou žádat školy, školská zařízení a obecně prospěšné společnosti pracující s dětmi a při dodržení specifických podmínek i nevládní neziskové organizace. Žádost nemohou předkládat jednotlivci, obce ani sdružení obcí, nadace a nadační fondy, organizační složky státu, politické strany atd.

Žádost lze předložit v tištěné nebo elektronické podobě (na CD nebo zaslaná e-mailem). Uzávěrka přijímání žádostí o grant je 31. 3. 2008.

Aktuální informace o grantovém programu, formulář žádosti, metodiku projektu (příručku Na zelenou), aktualizovaný seznam projektantů a konzultantů lze najít na www.nadacepartnerstvi.cz/nazelenou.

Bližší informace poskytnou:

Ing. Jarmila Johnová, tel.: 241 771 255, jarmila.johnova@nap.cz a Ing. Petr Šmíd, tel.: 241 771 255, petr.smid@nap.cz.

RADEK PATRNÝ
Nadace Partnerství

Souhrnné informace o grantovém programu Na zelenou 2008

Oprávnění žadatelé: školy všech typů, školská a další zařízení pracující s dětmi, nevládní neziskové organizace spolupracující se školami

Maximální výše jednoho grantu: 100 000 Kč

Celková rozdělovaná částka v roce 2008: 700 000 Kč

Výzva k předkládání žádostí o grant: 15. 1. 2008

Uzávěrka příjmu žádostí o grant: 31. 3. 2008

Zveřejnění seznamu podpořených projektů: 22. 4. 2008

Ukončení podpořených projektů: do 31. 12. 2008

ZDROJ: NADACE PARTNERSTVÍ

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down