01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

První peníze z EU

Státní fond životního prostředí (SFŽP) jako první v ČR začne v únoru vyplácet první peníze žadatelům, kteří se ucházeli o dotaci v 1. výzvě Operačního programu Životní prostředí. Celkové náklady na 368 schválených projektů dosahují téměř 10,3 mld. Kč. "Většina směřuje do oblasti ochrany vod a...

Státní fond životního prostředí (SFŽP) jako první v ČR začne v únoru vyplácet první peníze žadatelům, kteří se ucházeli o dotaci v 1. výzvě Operačního programu Životní prostředí. Celkové náklady na 368 schválených projektů dosahují téměř 10,3 mld. Kč. "Většina směřuje do oblasti ochrany vod a ovzduší, odpadového hospodářství, obnovitelných zdrojů a úspor energie. Největší zájem a také převis poptávky byl o podporu projektů zaměřených na úspory energie a využití odpadního tepla, především zateplování budov. Významnou část dotací dostaly i projekty čistíren odpadních vod a kanalizací," uvedl Petr Štěpánek, ředitel SFŽP.

Nyní probíhá již 3. výzva (prioritní osa 1 - vodohospodářská infrastruktura). Je určena jak obcím nad 2000 obyvatel, tak těm menším nacházejícím se v územích zvláštní ochrany.

Žádosti se přijímají od 3. 3. do 30. 4. 2008, v případě tzv. velkých projektů kontinuálně od 3. 3. do 19. 12. 2008. Více se dozvíte na www.opzp.cz, www.env.cz, www.sfzp.cz.

/jo/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down