01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prestižní ocenění pro územní samosprávu

Vítězem Národní ceny České republiky za jakost se pro rok 2007 stala Fakulta strojní, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Je to nejvyšší ohodnocení, které mohou organizace získat v oblasti managementu kvality. "Hlavní význam Národní ceny ČR za jakost nespočívá jen v možnosti získat...

Vítězem Národní ceny České republiky za jakost se pro rok 2007 stala Fakulta strojní, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Je to nejvyšší ohodnocení, které mohou organizace získat v oblasti managementu kvality. "Hlavní význam Národní ceny ČR za jakost nespočívá jen v možnosti získat prestižní ocenění," říká Ing. Pavel Ryšánek, předseda Sdružení pro Cenu ČR za jakost. "Zkušenosti z naší země i ze zahraničí ukazují, že společnosti, které model využívají, dosahují zlepšení hospodářských výsledků o 40 až 60 %. Výrazně kvalitnější činnost se projevuje i u organizací veřejné správy," dodává.

Na Pražském hradě byla 12. listopadu slavnostně předána subjektům veřejného sektoru následující ocenění:

Hodnocení podle modelu excelence EFQM:

Ocenění zlepšení výkonnosti organizace: Fakulta hornicko-geologická, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Městská část Praha 10 - Úřad městské části Praha 10, Policie ČR, správa Středočeského kraje.

Ocenění za zapojení organizace: Český statistický úřad.

Hodnocení podle modelu CAF:

Ocenění zlepšení výkonnosti organizace: Krajský úřad Hradec Králové.

Ocenění za zapojení organizace: Městský úřad Jablunkov, Městský úřad Šumperk a Národní ústav odborného vzdělávání.

Manažer kvality roku 2007: Ing. Vratislav Osička, vedoucí oddělení interního auditu Úřadu Městské části Praha 10.

Obdobná prestižní ocenění jsou udělována ve více než 80 zemích světa. Vítězové národních cen v Evropě mohou dále usilovat o Evropskou cenu za kvalitu. (Podrobněji o oceněných v dalších číslech Moderní obce - pozn. redakce.)

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down