01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mimořádný zájem o program Nadace VIA

Pátý ročník grantového programu Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí zná své vítěze. Díky podpoře Nadace České spořitelny se budou na úpravách veřejných prostranství v letech 2007 a 2008 významně podílet občané z Bílovic nad Svitavou, Kozojed u Plzně, Heršpic u Slavkova u Brna, Pernolce u...

Pátý ročník grantového programu Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí zná své vítěze. Díky podpoře Nadace České spořitelny se budou na úpravách veřejných prostranství v letech 2007 a 2008 významně podílet občané z Bílovic nad Svitavou, Kozojed u Plzně, Heršpic u Slavkova u Brna, Pernolce u Tachova a z Týnce u Břeclavi. Mezi pět projektů bylo rozděleno 1 050 000 Kč.

Občané z podpořených obcí budou společně plánovat úpravu veřejného prostranství. Podle jejich nápadů zpracuje odborný architekt projekt, který budou moci ještě okomentovat a doladit. Poté se již všichni pustí do práce a co si naplánovali, to si společně postaví. V tomto ročníku programu budou upraveny dvě návsi, dva přírodní parky a obecní zahrada. Kromě finančního příspěvku získaly podpořené projekty k dispozici i konzultanta, který jim bude pomáhat po celou dobu realizace projektu. Zároveň se zástupci projektových týmů zúčastní tří seminářů pořádaných Nadací VIA, které jim poskytnou informace potřebné pro úspěšné dokončení projektu.

"V letošním roce nás překvapil mimořádný zájem o program. Nadace VIA obdržela ke dni uzávěrky celkem 60 žádostí o grant, což je nárůst proti roku 2006 o více než 60 %," uvedla Radka Kaslová, tajemnice Nadace České spořitelny.

Program Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí uskutečňuje Nadace VIA s podporou České spořitelny již od roku 2002, v roce 2005 jej začala financovat Nadace České spořitelny. Díky tomuto programu občané vybudovali nebo upravili již 20 veřejných prostranství a na dalších pět se můžeme těšit na konci roku 2008.

/jo/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down